Udmeldingen kommer kort inden deadline for beslutningen om igangsætning af lokalplan.

”Det er hamrende ærgerligt, at samarbejdet med Sophienberg Gruppen slutter så tæt på målstregen. Det er et super-flot udviklingsprojekt, der netop realiserer visionerne om en ny, grøn og bæredygtig bydel med fokus på biodiversitet og tryghed. Jeg så det som byudvikling, der kunne række mange år ud i fremtiden, der desværre stoppes med den fælles beslutning,” siger borgmester Morten Slotved.

Kontraktens udformning gør, at parterne (Sophienberg Gruppen og Hørsholm Kommune) på det nuværende projektstadie kan gå hver til sit.

”Grundet kommunens krav om væsentlige projekttilpasninger kan vi ikke længere se os som investor i projektet. Omkostningerne for det af Hørsholm Kommune ønskede projekt har for os taget et uforholdsmæssigt omfang, der ikke står mål med indtægtspotentialet og den samlede projektrisiko, og tidsplanen er blevet, og bliver fortsat løbende udskudt og forlænget. Derfor må vi desværre erkende, at samarbejdet om realiseringen af projektet ikke kan fortsætte,” udtaler direktør for Sophienberg Gruppen, Lars Bigom.

Foreløbigt sætter Hørsholm Kommune projektet på standby og koncentrerer indsatsen på andre udviklingsprojekter, herunder den gamle rådhusgrund på Ådalsparkvej 2, som ifølge det netop vedtagne budget skal afhændes inden udgangen af 2024.

Om projektet

I sommeren 2021 vandt Sophienberg Gruppen udbuddet om etableringen af en ny bydel ved Kokkedal Station; et 26.000 m2 stort område med en byggeret på 21.000 etagemeter. I november 2021 underskrev Sophienberg Gruppen og Hørsholm Kommune købsaftalen. Siden har parterne arbejdet intenst med interessenter, naboer og myndigheder for at kvalificere projektet, så det lever op til Hørsholm Kommunes bæredygtighedskrav, herunder at sikre et godt byliv, gode trafikale løsninger, biodiversitet og tryghed i hele den nye bydel.

Der var planlagt almindelige boliger, studieboliger, et friplejehjem, en dagligvarebutik mv. Som en del af udbuddet skulle der etableres et P-hus, med 350 pendlerparkeringspladser.